Skip to content
Persbericht Afdrukken E-mail

-Persbericht-


Brabantse Winter Kampioenschappen Wedstrijdzwemmen

januari 2012

De Stok Roosendaal

Op 14 en 15 januari 2012 is het weer tijd voor de Brabantse Winter Kampioenschappen (BWK).  Dit keer in zwembad De Stok in Roosendaal, thuisbasis van zwem- en polovereniging Hieronymus. Tijdens dit zwemfeest strijdt de Brabantse zwemtop om de provinciale ereplaatsen. Ook kunnen de  zwemmers zich kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen en wellicht een ticket voor Europa verwerven. De beste Brabantse zwemmers zullen dan afreizen naar West-Brabant om deel te nemen.  Hieronymus is samen met de KNZB Kring Brabant druk in voorbereiding om het grote aantal zwemmers en de verwachte bezoekers een goede plek en een mooi toernooi te bieden.  Net als bij de NK sprint wedstrijden die in 2005 en 2006 in Roosendaal zijn gehouden en de Brabantse Winterkampioenschappen van 2009 zal de Stok voor dat weekend worden omgebouwd tot een bad waarin grote sportieve prestaties geleverd kunnen worden en waar toeschouwers dicht aan het bad kunnen genieten van de wedstrijden.

Wij verwachten naast ca 500 zwemmers en 150 ploegleiders, officials en vrijwilligers uit heel Noord Brabant ongeveer 750 bezoekers gedurende deze 2 dagen.  In ieder geval treft u tijdens dit evenement ouders, familie, vrienden, klasgenoten en medezwemmers uit heel Brabant om hun favorieten toe te juichen.

Op de 2 dagen zullen de zwemmers in de verschillende leeftijdscategorieĆ«n voor heren en dames aan de start komen op 4  individuele afstanden over 100 m t.w. de rugslag, schoolslag, vlinderslag en de vrije slag. De meeste deelnemers zijn tussen de 12 en 25 jaar.  Tevens kunnen de individuele zwemmers deelnemen aan de 200 meter wisselslag. Daarnaast zijn er aan het begin en einde van iedere wedstrijddag twee spectaculaire estafetteafstanden geprogrammeerd, de 4*100 meter vrije slag en de 4*100 meter wisselslag. Ook deze estafettes worden in verschillende leeftijdscategorieĆ«n voor dames en heren gezwommen.

Deze dagen tonen u dat Brabant, na Pieter van den Hoogenband, veel toppers heeft die op het punt staan door te dringen tot de (inter)nationale top.

 

pdf-versie: